Chokladfudge brownies

10.01.2019 19:29

Det är inte mycket av allt jag bakar som mina barn äter, men brownie är något som alltid går hem även hos de. Här testar jag en ny recept som är täckt med en riktig smarrigt fudge täcke. Kan verkligen rekommendera det.

Botten: 

125 g smör

3 ägg

2 ¾ dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 ½ dl vetemjöl 

Chokladfudge:

2 dl vispgrädde

1 dl strösocker

1 dl ljus sirap

4 tsk kakao

50 g smör 

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm. Grädda kakan i 20–22 min. Låt den kallna i formen.

Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Garnera efter smak.

Botten
125 g smör
3 ägg
2 ¾ dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl 
Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 tsk kakao
50 g smör 
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm. Grädda kakan i 20–22 min. Låt den kallna i formen.
Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Garnera efter smak.Botten
125 g smör
3 ägg
2 ¾ dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl 
Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 tsk kakao
50 g smör 
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm. Grädda kakan i 20–22 min. Låt den kallna i formen.
Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Garnera efter smak.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden