Choklad tårta med lakrits kräm

14.06.2014 21:30

Huvudsyftet med dagens bakning var att kunna fånga på bild den underbara pionen som just nu blommar i min trädgård. Pioner är min absolut favorit bland alla blommor och just denna ljusrosa sorten kommer alltid att påminna mig om folk jag älskar. Pioner är gamla medicinväxter och namnet kommer från läkaren Paion i den grekiska mytologin, läkekonstens Gud. Fantastisk fin!

Read about it in English here!

Jag lägger ut bara recept på lakrits krämen som ka användas ihop med vilken choklad botten som helst.

Lakrits kräm:

400 gram mjölk/mörk choklad
1 dl varmt vatten
1 dl kakao
4 tsk lakrits pulver
350 gram smör
2 dl florsocker
Gör så här: Smällt chokladen över vattenbad och den svalna helt. Blanda 1 dl varmt vatten med kakao och lakrits pulver och rör väl. Lägg åt sidan och låt den svalna. Vispa florsocker med smör tills det att den får en fluffig konsistens. Tillsätt den smälta chokladen och kakao blandningen. Vispa i några minuter tills du har fått en len och mjuk kräm. Klar att använda till att fylla tårtbottnar eller bara använda på toppen som jag har gjort idag.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden