Cremsnit

Ingen vidare bild, men så fantastiskt gott. En bakelse som väcker väldigt många barndomsminne och som dessutom är busenkelt att göra. Receptet på denna vaniljkräm använder jag gärna som fyllnad i tårtor (tillsätt bara ett gelatinblad som har stått i kall vatten några minuter innan). Baka och njut!


2 färdigköpta smördeg
5 ägg
7 dl mjölk
175 g socker
75 g mjöl
2 dl vispgrädde
vaniljessens
Gör så här: Vispa grädden och ställ den kall tills vidare. Blanda alla resterande ingredienser (utom smördegen så klart) i en kastrull och värm på svag värme, under ständig röring, tills den tjocknar. Grädda båda smördegen i ugnen. Lägg den ena på ett fat, bre över vaniljkrämen,och när allt har svalnat, bre även på vispgrädden. Avsluta med att smula den andra smördegen över grädden och ställ kallt tills det att den ska serveras.

2 färdigköpta smördeg
5 ägg
7 dl mjölk
175 g socker
75 g mjöl 
2 dl vispgrädde
vaniljessens
Gör så här: Vispa grädden och ställ den kall tills vidare. Blanda alla resterande ingredienser (utom smördegen så klart) i en kastrull och värm på svag värme, under ständig röring, tills den tjocknar. Grädda båda smördegen i ugnen. Lägg den ena på ett fat, bre över vaniljkrämen,och när allt har svalnat, bre även på vispgrädden. Avsluta med att smula den andra smördegen över grädden och ställ kallt tills det att den ska serveras.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden