Langos

07.08.2021 16:57

Man får inte riktigt in festival känslan bara för att man lagar langos, men det var värt ett försök....

25 gr jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 dl mjöl till utbakningen
Olja till friteringen
Gör så här: rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Riv ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter. Ta upp degen på mjölad bakbord. Dela degen i 10 bitar. Kavla ut och jäs bröden i 10 minuter till. Heta upp oljan till 180 grader (13 av 15 på min platta) och fritera brödet i några minuter på varje sida. Servera de varma med valfri fyllning

 

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden