Mini wonder cakes

15.02.2014 08:38

Igår var alla hjärtans dag och jag ville baka något i smyg för att kunna överraska barnen med på morgonen. Inte helt lätt visade sig, då barnen har en speciell förmåga att alltid känna av när något är på gång.......men när kvällen kom och dom somnade, fick jag möjlighet. Det blev cupcakes i form av våningstårtor, klädda i choklad ganache och dekorerade med små sockerblommor och fjärilar. Blev väldigt uppskattade på morgonen. Och det bästa av allt.....de fick äta det i sängen.....

Read about it in English here!

Cupcakes:

4 ägg,
2,5 dl mjöl,
1 dl ideal mjöl redning (vetestärkelse),
2.3 dl finkorning socker,
10 gram torr jäst,
110 gram smör,
1 tsk vaniljsocker.

Choklad ganache:

300 gram choklad,
1,5 dl vispgrädde

Gör så här: Vispa ägg, socker och vanilj socker i en skål. Tillsätt rumsvarmt smör. I en separat skål, blanda mjöl, stärkelsen och jäst. Häll över det i äggblandningen lite försiktigt och blanda väll. Fyll silikonformen till 3/4 delar och grädda i 20 minuter på 180 graders värme. Låt kallna helt i formen innan du doppar de i choklad. Gör choklad ganachen under tiden genom att värma choklad och grädde tills allt har smält ihop.

Ta ut cupcakesen från sillikonformarna och lägg de på en galler. Häll över choklad ganache när det har svalnat lite och låt överflödig choklad rinna av. Låt vila i kylskåpet en stund innan du garnerar med socker blommor, strössel eller annat....Lycka till!

 

Receptet här är för 6st cupcakes och silikonformen finns att köpa i hobby butiker.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden