Skumtomtefudge

12.12.2018 23:01

Nu är vi inne på riktigt fudge. Själv äter jag inte så mycket jugodis, men det är ändå väldigt roligt att baka....och voluntärer till att äta upp det verkar aldrig vara en bristvara. Den här receptet är väldigt enkel att göra och har man några roliga silikonformar, blir det en rolig inslag på Julbordet. 

12-14 stycken skumtomtar

2 dl socker

50 gram smör

1 dl vispgrädde

150 gram vit choklad

Gör så här : Häll alla ingredienser förutom chokladen i en kastrull. Klipp ner tomtarna i småbitar och låt allt smälta / småsjuda under omrörning. Sen tar du bort kastrullen från plattan och bryter ner chokladen. Rör tills den är blank, och häll sedan upp smeten i en bakplåtspapppersklädd form, eller använd silikonformar jag jag har gjort här. Storlek på formen kan du bestämma själv, väljer du en mindre så blir det större bitar och tvärtom. Låt svalna i kylskåp och skär sedan ut lagom stora fudge bitar.

12-14 stycken skumtomtar
2 dl socker
50 gram smör
1 dl vispgrädde
150 gram vit choklad
Gör så här : Häll i alla ingredienser förutom chokladen. Klipp ner tomtarna i småbitar och låt allt smälta / småsjuda under omrörning. Sen tar du bort kastrullen från plattan och bryter ner chokladen. Rör tills den är blank, och häll sedan upp smeten i en bakplåtspapppersklädd form. Storlek på formen kan du bestämma själv, väljer du en mindre så blir det större bitar och tvärtom. Låt svalna i kylskåp och skär sedan ut lagom stora fudge bitar.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden