Babyshower tårta

05.09.2015 19:00

Att göra en babyshower tårta var nytt för mig. Önskemålet från blivande mamman var väldigt tydligt: en gravid mage i blåa toner till en liten bebis pojke som väntas till världen i slutet av oktober. Kunde inte motstå utmaningen trots att jag inte hade några speciella bakformar till just det motivet. En salladsskål och två snacks skålar i porslin med avrundade botten blev min räddning dock. Man tager vad man haver. Blev ganska nöjd med resultatet, trots att jag själv tycker är ganska läskigt att skära i en sån tårta. Ha en mysig lördag kväll alla!

Botten :
3 + 5 ägg (3 ägg till bröstpartiet + 5 ägg till magpartiet)
mjöl
potatismjöl
socker
1 + 2 tsk bakpulver  
blå pastafärg

Frosting:
300 gram rumsvarmt smör
5 dl florsocker
600 gram Philadelphiaost
75 gram gräddfil
2 tsk vaniljessens
3 msk sirap

Gör så här: Börja med att göra smörja och mjöla formar (jag använde mig av 2 snacks skålar och en salladsskål till att baka denna tårta). Mätt upp äggen i ett glas. Börja med de 3 ägg till bröstpartiet. Ta ett lika stor glas och fyll med lika mycket socker. Vispa ihop ägg och socker i minst 15 minuter. Mätt upp ett tredje likadan glas till hälften med mjöl och till hälften med potatismjöl. Det ska tillsammans vara samma mängd som socker. Blanda det i äggblandningen tillsammans med bakpulvret och pastafärg. Blanda försiktigt men inte för länge. Fördela smeten i formarna och grädda på 175 grader C i ca 20 minuter (eller tills du känner med en sticka och den kommer ut torr). Gör samma procedur igen för magpartiet, men det kommer att behövas lite längre tid i ugnen eftersom det är mer smet, ca 45 minuter. Låt bottnarna svalna och dela på mitten så du får två lager av varje. Gör under tiden frostigen genom att vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa på hög hastighet i ca 10 minuter. Tillsätt philadelphiaosten och vispa på låg hastighet tills deet är blandat. Tillsätt gräddfil, vanilj och sirap. Blanda väl och använd till att fylla tårtan med, samt spackla enligt önskemål. Klä tårtan enligt tycker och smak. Jag har använt både sockerpasta och marsipan till tårtan på bild.

 

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden