Bake-off pizzabullar

31.08.2014 08:56

Godmorgon på Er. Igår bjöds det på pizzabullar på Mediamarkt i Örebro. Otroligt roligt att få möjlighet till att stå där och bjuda alla kunder och den fantastiska personalen på nygräddade pizzabullar. .....Tack vore min bästa vännina Liliana som ställde upp och hjälpte mig, gjordes det en hel hög med bullar som jag hade med mig. Det går alltid så mycket fortare och definitivt mycket roligare när hon är med. Tack snälla! Hon kom och hälsade på oss under dagen och jag passade på att få med henne på bild.

Pizzans smaker i kanelbullens form, kan inte bli annat än en favorit framför allt hos barn. Perfekt till barnkalas eller att ta med sig på utflykt. Det bästa med dessa förutom smaken, är att de går att förberedda i förväg (utan att grädda de) och förvara i frysen. På kvällen dagen innan de ska ätas, tas de fram och får tina (och jäsa långsamt) i kylen över natten. Gräddas dagen efter innan kalas eller utflykt. Receptet nedan är till ca 20-24 stycken.

Pizzadeg:

50 gram jäst
3 dl mjölk
3/4 dl rapsolja
2 msk flyttande honung
8-9 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg att pensla på

Tomatsås:

1 burk med färdig tomatsås (pastasås)
ketchup
chillisås
salt
vitlökspulver
oregano

Fyllning:

100 gram riven ost
100 rökt skinka
100 gram peperoni korv

Gör så här: Börja med degen genom att röra ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda , gärna i  maskin i ca 8 minuter. Låt vila under duk i ca 15 minuter. Dela deen i 2 delar sen. Kavla ut varje deghalva tunt (ca 40x30cm). Gör i ordning tomatsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser där. Mängden justerar du efter din egen smak. Bre tomatsås över degen. Strö över riven ost och lägg på skinkan och korven. Rulla ihop degen till en rulle (som en rulltårta) och skär varje rulle i 10-12 skivor. Lägg i bullformar av aluminium (använd inte de i papper, då dom fastnar och du får inte ut bullarna). Frys in dessa nu. Ta ut bullarna dagen innan de skall ätas. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Täck med plastfolie. Ställ i kylen över natten. Dagen efter, pensla med ägg, stö lite oregano på toppen och grädda på 225 grader C i ca 12 minuter.

Tips. Vill du grädda bullarna direkt, utan att frysa in, kan du göra det också förstås. Använd då ljummen mjölk i degreceptet och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Resten är detsamma.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden