Bite me cookies

16.10.2014 22:58

Dagens bakverk är inspirerad av Halloweens kanske mest populära karaktär....nämligen Dracula. Kändes helt rätt då jag är själv född i landet där myten om Dracula startade en gång i tiden. Vi ska inte gå in på hur mycket av den myten som är sanning, utan vi låter oss underhållas av alla filmer som görs med det temat. "Bite me" kakorna här är gjorda på 2 halvor chokladkakor som jag satt ihop med lite röd gelé som ska föreställa tandköttet och tänder gjorda av mini marshmellows.  Ha det gott alla!

Gör iordning en sats av choklad kakor enligt nedan recept. Dela kakorna på mitten, ringla lite röd gelé i framkant på alla halvor, sätt några minimarshmellows som tänder. Sätt ihopkakorna. Hörntänderna gjorde jag av sockerpasta.

Chokladkakor:

600 gram mjölkchoklad,
ca 6 dl mjöl,
6 ägg,
5 1/2 dl socker,
3 msk kakao,
1/2 tsk bakpulver,
1/2 tsk salt,
150 gram smör,
1msk vaniljextrakt,
300 gram choklad knappar.

Gör så här: Smält de 600 gram med choklad och låt det svalna lite. I en skål, blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt. I en annan skål, vispa sockret med smör i 3-4 minuter. Tillsätt äggen och fortsätt vispa. Tillsätt även den mjuka chokladen och fortsätt vispa för 3-4 minuter till. Häll i mjöl/kakao blandningen och slutningen, tillsätt choklad knapparna. Om du inte har några sådana, det fungerar lika bra att ha i gruvhackad choklad. Klicka ut på bakplåtspapper med en matsked. ca 12st på varje plåt. Grädda kakorna på 180 grader värme i ca 10 minuter.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden