Bullfrossa

08.03.2015 15:28

Hade bullfrossa hemma den här helgen. På en stor sats deg, gjorde vi kransar, flätor, bullar fyllda med choklad och vanilj. Det här har varit min mans projekt som är på jakt efter den perfekta vaniljfyllda bullen. Vi är inte riktigt där än, men kommer definitivt att snart rulla fram efter all fikabröd som vi trycker i oss under tiden vi försöker......

Read about it in English here!

2 kg mjöl
300 gram socker
250 gram smör
100 gram jäst
12 gram kardemumma
2 ägg
ca 1 liter ljummet vatten

Gör så här: Tänk först på om din köksmaskin rymmer såpass mycket volym på en gång, annars halverar du mängden på allt och gör det i två omgångar (det var jag tvungen till att göra). Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda i de övriga ingredienserna och blanda väl för ca 15 minuter. Degen är färdig när den börjar släppa från kanterna på skålen. Låt jäsa 30 minuter och knåda ihop degen lite. Låt jäsa 30 minuter till, knåda och upprepa detta ytterliggare 2 gånger. Totalt skall degen jäsa i 2 timmar. Nu är det upp till dig att välja fyllning och utformning på det som skall bakas. Gräddas på 200 grader C.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden