Burger cupcakes

06.04.2016 20:26

De här cupcakes var lite extra roliga att göra, och så fantastiskt uppskattade i skolan på öppet hus dagen. Jag blev så överväldigad av alla fina kommentarer jag fick av barnen och lärarna i skolan, och framför allt av att se min son vara så stolt över sin mamma. Väldigt rörd över det. Jag han dock bara göra 20 stycken, vilket var väldigt synd... på tok för få. "Hamburgare brödet" är en vanlig muffins delad i två, "köttet" är en brownie, "salladsbladen" och "ketchupen" är en mjukost frostning och "osten" är av sockerpasta. Ska absolut göra de vid fler tillfällen, men måste först hitta ett annan recept på själva muffinsarna, som inte spricker så mycket på toppen. Godnatt på er! Nu blir det lite paus i bakandet på några dagar. Imorgon väntar vi tillökning i familjen. Kockan 15,00 kommer den mest efterlängtade söta kissen att flytta in till oss. Lilla Mio.

Cupcakes/ "hamburgare brödet":
5 dl vispgrädde
200 gram smör
3 dl socker
4 ägg (rumstempererade)
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
Gör så här: Det är viktigt att smör och ägg är rumstempererade för att få bästa resultatet. Vispa det mjuka smöret med sockret till en luftig smörkräm. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa en bra stund tills du får en fin fluffy konsistens. Tillsätt mjöl och bakpulver som du har siktat 3 gången för bästa resultatet. Tillsätt även vispgrädde och vaniljextrakt och blanda väl med en slickepott. Fyll muffinsformar (eller smord muffinsform) till mer än hälften och grädda i ca 25 minuter på 200 graders värme C. Låt svalna helt.
Brownie/ "köttet":
200 gram smör,
4 ägg,
5 dl socker,
2 tsk vaniljsocker,
2 krm salt,
1 dl kakao,
3 dl vetemjöl
Gör så här: Smält smöret. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vetemjöl, kakao, salt och det smälta smöret och rör till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker. Bred ut smeten i en ugnsform. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 20-25 minuter. Låt svalna helt.
Frosting/ "salladen och ketchupen":
500 gram mjukost (rumstempererad)
100 gram smör (rumstempererad)
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
grön pastafärg
röd pastafärg
Gör så här: Vispa ihop mjukost och smör i ca 10 minuter. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa vidare i några minuter till och dela satsen i två. Den ena färgar du grön och den andra röd.
"osten":
Gul sockerpasta som är kavlat till små, tunna fyrkanter.
Sätt ihop burgarna genom att dela muffinsarna i två. Spritsa på den gröna frostingen. Lägg på en rund brownie bit. Lägg på "ostbiten". Spritsa på den röda frostingen och avsluta med att lägga på muffins locket. Jag penslade lite sirap och strödde på lite strössel också som skall föreställa de små fröna i brödet. Tips är att sätta fast burgarna med en tandpetare tills allt har satt sig och frostningen har stelnat. Ställ de kallt fram till servering.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden