Cappuccino glass tårta

01.05.2014 21:21

Hipp hipp hurra....idag är det min födelsedag. Jag älskar födelsedagar....och firar det mer än gärna.....det brukar ju innebära godsaker, god sällskap och ett och annat paket.......Till dagens kalas, bjöd jag på en väldigt uppskattad cappuccino glass tårta, gjord på en mandel botten, en len cappuccino glass fyllning och toppad daim kross. Ett norskt recept, av Manuela från Passionforbaking, som jag gjort om väldigt lite och som jag mer än gärna kommer att baka  igen. Ha en underbar kväll på Er! Kram från mig.

Mandelbotten:

3 dl florsocker
3 dl mandelmjöl,
5 äggvitor
några droppar citron eller lime

Gör så här: Vispa ihop äggvitorna och tillsätt florsocker lite i taget och citron/lime droppar, på slutet. Vispa i några minuter tills du får en fast skum. Vänd ner mandelmjöl och rör ihop med en slickepott till en slet massa. Klä en rund springform med bakplåtspapper, både i bottnen och på sidorna och häll i smeten. Grädda i 160 grader C i ca 35 minuter. Låt kallna helt i springformen. Ta inte bort pappret, utan gör fyllningen och häll den över.

Daim fyllning:

5 äggulor
2 hela ägg
3,5 dl florsocker
5 dl vispgrädde
5 msk cappuccino
2 tsk vanilj essens
150 gram krossad Daim
extra krossad Daim för att garnera med

Gör så här: Vispa äggulor, hela ägg och florsocker i ca 10 minuter. I en separat skål, vispa grädden till fluffig. Häll över äggsmeten och blanda försiktigt allt med en slickepott. Tillsätt cappuccino och den krossade Daimen. Blanda försiktigt igen och ställ fyllningen i frysen för en halv timme innan du häller över den över bottnen. Ställ tårtan i frysen någon timme och sen strö över krossad Daim. Den måste hinna stelna lite innan du gör det, annars sjunker Daimen i fyllningen. Frys in den över natten eller längre. Serveras direkt ifrån frysen, behöver inte tinas något innan. Lycka till!

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden