Choklad tårta med extra allt

19.03.2016 19:31

Det här är tredje gången jag bakar denna tårta på kort tid, och kan inte få nog av den. Den var ett ganska givet val när min svägerskans sambo fyllde år idag och uppvaktades på sin födelsedag. Han är lite av en gourmet kille som bara älskar choklad ... så nu fick han så han teg. Lite Påsk inspirerad blev tårtan också med kaninerna på. Mest för att jag inte hade choklad så det räckte till den stora högen på toppen, så barnens kaniner fick rycka in. Man tager vad man haver. 
Grattis på dagen Andreas! och tack för den goda middagen.

Read about it in English here!

Browniebotten:
100 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
120 gram smör
1 3/4 dl socker
1 3/4 dl farinsocker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl mjöl
en nypa salt
Gör så här:
Värm ugnen till 160 grader C. Smält chokladen (gärna hackad) med smör i en kastrull. Låt svalna lite. Blanda i båda sockersorterna och vispa för hand. Ha i ett ägg i taget medan du vispar. Rör sedan i vanilj, mjöl och salt till allt är blandat. Häll smeten i en form på 18 cm (går bra med en större också, men då blir tårtan lite lägre) gärna klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna helt.
Oreo fyllning:
2 pkt oreo kex (ca 300 gram)
200 gram Phildelphiaost
Gör så här:
I en mixer, kör kexet och osten tills allt är helt blandat. Häll fyllningen över browniebottnen och släta till.
Mjölkchokladganache:
1 1/4 dl grädde
150 gram ljuschoklad
Gör så här: Koka upp grädde. Hacka chokladen och ha i en skål. När grädden har kokat upp så häll det över chokladen. Vispa sedan för hand ihop grädden och chokladen. Låt svalna lite innan du häller det över fyllningen. Ös på massor av olika choklad bitar och ställ i kylen, gärna över natten. Ta fram tårtan en liten stund innan den skall serveras.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden