Choklad tårta med mascarpone creme

18.02.2018 16:10

Här tror jag mig ha hittat en chokladbotten som jag kommer att använda flera gånger i framtiden. Saftigare och tyngre på en och samma gång. Det gillar jag. Provade också en mascarpone kräm som visade sig vara ett perfekt kombo till chokladsmaken i bottnarna. Fick ingen bra bild på tårtbiten, då jag hade tårtan med mig som present till ett värdpar som vi var på middag hos, (man vill inte direkt ta fram kameran med en jätte objektiv och börja fota mitt i middagen.....) men om jag känner mig rätt så kommer det inte att dröja länge innan jag kommer att baka den igen.

Chokladkaka:
4 ägg
350 g socker
200 g smör
3 msk kakao
200 g mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör så här: Vispa ägg och socker i några minuter. Smält smöret och tillsätt kakaopulvret i det. Rör ihop och häll över äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna och häll de över i smeten. Häll smeten i en rund form (26 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper i botten. Grädda i mitten av ugnen vid 175 ° C i ca. 30 minuter. Kyl tårtan i formen innan du tar den ur formen och dela den i två bottnar.
Mascarpone creme:
750 g mascarpone
150 g florsocker
3 tsk vaniljsocker
Gör så här: Krämen är väldigt enkel att göra genom att bara röra ihop alla ingredienser.
Sätt ihop tårtan genom att fylla med krämen både i mellan bottnarna och runt om. Garnera med karamellsås som är ett måste ihop med marcarpone krämen.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden