Citronkräm

01.08.2014 09:46

Idag lägger jag ut recept på en enkel citronkräm. Den är lite mildare och krämigare än lemoncurden och jag använder den ofta som fyllnad till pajer, tårtor eller bakelser. Lägger den i en separat inlägg för att själv hitta den lättare nästa gång jag behöver det. Trevlig helg på er alla!

1 1/2 dl mellangrädde
1 1/2 dl mjölk
3 äggulor
2 msk maizena eller potatismjöl
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 citron (saft och rivet skal)

Gör så här: Blanda allt utom vaniljsocker och citron i en liten kastrull. Sjud på svag värme under konstant vispning tills krämen tjocknar (den får inte koka). Dra kastrullen från plattan, låt svalna lite och smaksätt med vaniljsocker och citronsaft och finriven skal. Låt krämen kallna i kylskåp. Använd som fyllnad till pajer, tårtor eller bakelser.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden