Citronmousse fyllda Påskägg

15.03.2016 12:58

Jag är nog lite barnslig av mig som tycker fortfarande om Kinder ägg. Det är ju mjölkchoklad..... och numera säger forskarna att choklad är bra för hjärnan, vilket borde betyda att jag ligger väldigt bra till med tanke på hur mycket choklad jag äter... haha. Vi vet dock hur det ligger till med den saken däremot; det som är bra för oss idag, är säkert inte så bra imorgon. De vindarna blåser det storm i hela tiden. Hur som helst, jag har börjat prov baka lite inför Påsk och fyllda Kinder ägg är ganska festliga och ganska roliga att bjuda på. Fyllningen kan variera efter smak och tycke. Jag började med några som är fyllda med citronmousse ... fantastisk friskt- och god smak.

4 Kinder ägg
2 äggvitor
2 msk socker
3 msk lemon curd
1/2 dl vispgrädde
rivet citronskal, blandat med lite socker (till garnering)
Gör så här: Gör försiktigt hål i varje chokladägg, bara så stor att man kan ta ut leksaken om är inuti. Lägg de åt sidan.
Vispa äggvitorna och sockret till hård skum. Tillsätt lemon curd och försiktigt blanda ihop det med äggvitan (vispa inte). I en separat skål, vispa upp grädden och tillsätt den efteråt i äggviteblandningen. Blanda väl och fyll sedan äggen. Ställ det i kylskåpet i minst ett par timmar innan servering. Garnera med citronskal blandat med socker så ser det ut som äggula.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden