Daim biskvier

11.11.2014 19:07

Chokladens dag idag....såååå himla tråkigt, så här på en tisdag. Fritt fram att bara njuta av en härlig choklad frossa. Ingen direkt svår uppgift för mig som har en enorm svaghet för just choklad..... Dagens recept är en ny variant på vanliga biskvier som har jag gjort i många år. Har sett att många börjar baka biskvier med daimsmak och var bara tvungen att testa. Ha det gott och njut av chokladens dag idag!

Read about it in English here!

Recept för ca 40st beroende på storleken du väljer.

Bottnar:

800 gram mandelmassa
1,5 dl socker
5 äggvitor

Smörkräm:

400 gram mjuk smör
5 dl florsocker
4 äggulor
4 tsk vaniljsocker
4 tsk kakao
2 msk kokande vatten
4 st dubbeldaim

Topping:

600 gram choklad av valfri sort
lite neutral olja
lite hackad daim

Gör så här: Riv mandelmassan och vispa tillsammans med äggvitorna och socker. Spritsa eller klicka ut rundlar på bakplåtspapper och grädda i 175 grader C, ca 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna på galler. Blanda alla ingredienser till smörkräm, utom Daim. Vispa ne liten stund och sen blanda i hackad Daim. Fördela krämen på bottnarna och ställ kallt. Smält chokladen och tunna ev ut den med lite olja. Mörk choklad behöver inte olja, men mjölkchoklad kan behöva några droppar. Doppa de kalla biskvierna i chokladen och toppa med lite hackad Daim.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden