Daimcheesecake till Midsommar

06.08.2018 21:22

Bilderna på det som bakades i Midsommar är "bara" ett par månader försenade här på bloggen, men bättre sent än aldrig. Daimcheesecaken nedan går i för sig att baka när som helst på året, det är endast dekorationen som är "Midsomrigt", innehåller är bara ...... himelskt gott. Krämig cheesecake med daimkross som bakas utan ugn. Recept och inspiration kommer från Mykitchenstories.koket.se 

Botten:
100 g smör
1,5 packet Marabou Soft Cookies kex (i original receptet är det digestivkex som det bakas på)
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper.
Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen
Fyllning:
168 g daimchoklad
300 g vit choklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
1 dl strösocker
färska jordgubbar till servering
Gör såhär:
Smält den vita chokladen i microvågsugn. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt. Hacka daimchokladen grovt. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet. Garnera gärna med färska bär och blommor vid servering.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden