Daimfudge

06.12.2015 17:51

Fudge är ett måste hemma hos mig till Jul. Farligt gott och enkelt att göra. När jag åt alla kanter så jag mådde lagom illa, var jag tvungen att skynda mig och frysa in alla resterande bitar..... Den där spärren som man borde ha, saknar jag tydligen och nu får jag sota för det.... men svårt att låta bli något så gott. Det bästa med fudge är också att smaken går att variera till oändlighet.... Ha det gott alla!

Recept till ca 50 bitar:
6 dl grädde
6 dl socker
2 dl ljus sirap
100 gram smör
400 gram Daim mjölkchoklad
daimkulor eller strössel
Gör så här: Klä en form på ca 30x40 cm med bakplåtspapper. Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader . Ta bort from plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten. Rör tills smeten är jämt och blank. Vänd upp fudgesmeten i formen och strössla över chokladkulorna. Ställ kall i några timmar innan du skär med en kniv i lagom stora bitar.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden