Double chocolate cookies

29.03.2014 11:40

Det blir inte mycket bakande idag, då vi har en underbar fin vår dag som vi skall försöka njuta av. Men till barnens glädje blev det bakad choklad kakor tidigt imorse som kommer att bli perfekta till lördags myset ikväll. Dessa påminner en hel del i smak med en kladdkaka och bevarar du de i en tät box, kommer de att hålla sig mjuka. Det underbara fatet som kakorna ligger på köpte jag på Nice butiken på Marieberg i Örebro, en av mina favorit inredningsbutiker. Ha en fin lördag alla och njut av solen!

600 gram mjölkchoklad,
ca 6 dl mjöl,
6 ägg,
5 1/2 dl socker,
3 msk kakao,
1/2 tsk bakpulver,
1/2 tsk salt,
150 gram smör,
1msk vaniljextrakt,
300 gram choklad knappar.

Gör så här: Smält de 600 gram med choklad och låt det svalna lite. I en skål, blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt. I en annan skål, vispa sockret med smör i 3-4 minuter. Tillsätt äggen och fortsätt vispa. Tillsätt även den mjuka chokladen och fortsätt vispa för 3-4 minuter till. Häll i mjöl/kakao blandningen och slutningen, tillsätt choklad knapparna. Om du inte har några sådana, det fungerar lika bra att ha i gruvhackad choklad. Klicka ut på bakplåtspapper med en matsked. Jag lägger 9st på varje plåt, eftersom de bredder ut sig lite under gräddning. Grädda kakorna på 180 grader värme i ca 15 minuter.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden