Favorite cappuccino cake

23.03.2014 12:31

Igår var jag bjuden på tjejfest och överraskade tjejerna med en cappuccino tårta som är en omgjord variant av föregående Kaffe tårtan från förra veckan. Det blev en fin blandning av en väldigt len cappuccino mosse, smaksatt med päron likör och vit choklad, på en botten av jordnötts maräng och kola fyllning.......Jag uppdaterade den direkt till min absoluta favorit just nu.

Tack för en mysig kväll tjejer....och tack Maria för all det goda!

Lager 1 /ostmassa:

300 gram vit choklad,
100 gram smör,
0,5 dl cappuccino (pulver + varmt vatten),
0,5 dl päron likör,
3 ägg,
4 plattor gelatin,
1,2 dl socker (100gr) ,
1 paket Philadelphiaost (200 gram).

Lager 2 /karamell:

1,2 dl socker (100gr),
2 dl vispgrädde,
100 gram vit choklad,
40 gram smör,
70 gram saltade jordnötter

Lager 3/botten:

100 gram jordnötter,
1 dl florsocker (60 gr),
3 äggvitor,
0,6 dl socker (50 gr)

Gör så här: Börja med bottnen: Sätt ugnen på 170 grader. Kör nötterna och florsockret i en mixer. Vispa äggvitorna och sockret till maräng, rör i nött blandningen och fördela den i en springform på ca 23 cm. Grädda den i mitten av  ugnen i 25 minuter. Låt den svalna.

Karamellen: Smält sockret i en järnkastrull. Häll i vispgrädden och låt det koka under omrörning tills du får en seg, jämn fin massa. Ta av från plattan och lägg i det vita chokladen. Rör i tills den har smält och tillsätt till slut smöret. Låt karamellen svalna lite. Strö över jordnötter över marängbottnen och sen även karamellen.

Ostmassan: finhacka chokladen och smält den tillsammans med smöret. Blötlägg gelatin bladen i vatten i ca 5 minuter. Krama ur vattnet ut gelatinen efter 5 minuter och smält det i det varma cappuccino. Blanda i päron likören. Rör in i chokladblandningen: äggulorna, osten och cappuccino blandningen. Vispa äggvitorna och sockret till maräng och rör den försiktigt in i chokladblandningen. Häll över ostmassan över karamellen i springformen och låt det hela stelna i kylskåpet.

Garnera efter tycke och smak: Jag använde cappuccino våfflor som jag köpte på Ica.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden