Fikon och gorgonzola snittar

Vi hinner nog med en liten snabb inlägg om några goda snittar, innan det är dags för mig att hoppa in i sängen ikväll. Som jag säkert nämnt tidigare, älskar jag plockmat, där man har möjlighet att bjuda på många olika rätter. Det krävs dock en bra planering att kunna bli klar i tid med alla godsaker och då är det alltid skönt att kunna hitta recept som inte bara är väldigt goda, utan också går fort att slänga ihop. Dessa fikon och gorgonzola snittar tillhör denna kategori och du dessutom behöver inte ens laga nåt på riktigt. köp bara hem ingredienserna och grädda strax innan gästerna kommer. Super gott!...Nuså,, dags för sängen. Natti natt!

Read about it i English here!

Receptet är för 12 snittar.

2 fikon
fikon marmelad
bröd (jag använder Polar bröd)
gorgonzola ost (mängden justerar du efter egen smak)
oliv olja

Gör så här: Skär ut 12 brödbitar i önskad form. Pensla de med lite oliv olja. Lägg på en klick med fikon marmelad, en skiva färskt fikon och toppa med en bit gorgonzola. Grädda i ugnen till osten har smällt på 200 grader C. Servera dessa ljumma.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden