Frosen mjölkchoklad cheesecake med tryffeltäcke

15.11.2015 20:33

Gillar man choklad, glass och cheesecake, har man en perfekt kombination i följande recept. Förvaras i frysen, och tas fram ca 15 minuter innan servering. Välj din favorit choklad för bästa resultat.

200 gram Pholadelphia ost
3 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl grädde
200 gram mjölkchoklad
3/4 pkt digestivkex
50 gram smällt smör
Chokladtryffel:
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl grädde
3 msk smör
Gör så här: Mixa digestiven och rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter (ca 20cm). Hacka mjölkchokladen. Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och vanlig socker oh vispa tillsammans till en slät smet. Vispa grädden i en annan skål. Vispa sedan äggvitor i en skål till ganska hård skum. och vänd sedan ner äggsmeten och grädden där i. Rör ner den hackade chokladen och  vänd om tills det blandat sig. Häll upp smeten över kexbottnen, täck med plastfolie och ställ i frysen ett par timmar.
Tryffel: Hacka chokladen. Låt grädden och smöret sjud upp i en kastrull och häll en sedan över chokladen. Rör tills tryfflen är slät.Låt den svalna en liten stund innan du häller över den över cheesecaken. Ställ i frysen över natten (minst 6 timmar). Ta fram den en kvart innan den ska serveras.
 

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden