Frozen pepparkakscheesecake

03.12.2014 21:26

Det är många som passar på och gör pepparkakscheesecake nu i December och jag blev själv lite nyfiken och testade. Väldigt enkelt, väldigt gott och den kan dessutom göras i god tid förre dagen den skall serveras. Påminde lite i smak som Sandwich glass faktiskt...vilket barnen tyckte väldigt mycket om. Just denna recept hittade jag hos en tjej som driver bloggen hemmahosandrea .se.

Read about it in English here!

3 ägg
1,5 dl socker
200 gram Philadelphiaost
3 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
300 gram pepparkakor

Gör så här: Dela äggulor från äggvitan. I en först skål, vispa äggvitan till hårt skum. I en andra skål, blanda äggulan, strösocker och philadelphiaost. I en tredje skål, vispa grädden och blanda i vaniljsocker. Blanda sen allt i en och samma bunke till jämn smet. Smula en tredje del av pepparkakorna i botten på en frystålig form, gärna med löstagbar kant. Häll på hälften av smeten. Smula ner lite mer pepparkaka och häll på resten av smeten. Smula de sista pepparkakorna överst. Täck med plastfolie och ställ i frysen över natten.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden