Frukost kransar

26.10.2014 20:43

Tänk om man alltid hade nybakad bröd till frukosten varje dag man är ledig....Det hade varit nåt, men så duktig är jag inte. Barnen är för morgonpigga för att hinna upp förre de och baka. Återkommer i den fråga när de kommer upp i tonåren...då hinner jag nog säkert med både bakande och trerätters middag innan de kommer upp....Fram tills dess, blir det lite glest mellan tillfällerna......Lukten av nybakad bröd är bland det bästa jag vet och dessa frukost kransar är väldigt goda med fling salt, vallmofrön eller sesamfrö på. Smöret bara smälter....och dagen börjar väldigt bra ....

Read about it in English here!

Recepte till 32 st kransar

50 gram margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 tsk salt
1 msk socker
13 dl mjöl
uppvispat ägg till penslingen
vallmofrön
sesamfrön
flingsalt

Gör så här: Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37  grader C. Smula jästen i en bunke och häll över lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Rulla ut 4 längder. Dela varje bit till ca 40 cm långa längder. Vik ihop de på mitten, sno de dubbla och forma kransar. Lägg de på plåtar klädda med bakplåtspapper och jäsa igen i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö över vallmofrön, sesamfröm ocg flingsalt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter, på 225 grader C.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden