Fudge brownie

07.02.2016 20:32

Fantastiskt goda segmjuka brownies med krämig chokladtryffel på toppen. De blev en riktig succé på sonens discokväll i fredags och lovade att dela med mig av receptet. Det enklaste jag gjort på väldigt länge också.

Read about it in English here!

125 gram smör
2 1/2 dl socker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
Chokladtryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
200 gram mjölkchoklad
1/2 tsk smör
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader C. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda till sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet. Klä en form på ca 18x25 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt den svalna i formen.
Gör i ordning tryffeln genom att koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen, lägg i chokladen och smöret och låt det smälta under omrörning. Häll tryffeln i en skål och låt den stå vila en liten stund (den får inte stelna). Bred tryffeln över kakan och låt allt kallna helt innan du skär den en mindre mums bitar.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden