Gelé hjärtan

08.02.2014 14:43

Den här helgen tänkte jag baka lite inför kommande Alla Hjärtans dag. Gelé hjärtan har jag aldrig provat förr och allt gick bra fram till att jag skulle skära ut de små hjärtformarna.....Det blev både stora och små, men idag, dagen efter, har jag fortfarande ont i fingrarna....Men fina och goda blev de och all den där lilla trixet på slutet är bortglömt.

Read about it in English here!

3 dl vatten,
9 dl socker,
65 gram gelatinpulver,
30 gram citronsyra,
några droppar citronessens,
hushållsfärg i önskad färg,
finkornig socker till garneringen.

Gör så här: Blanda 1 1/2 dl vatten med sockret i en kastrull. Koka upp och låt små koka tills sockret har lösts upp. i en annan kastrull, rör du ihop gelatinpulvret med resterande 1 1/2 dl vatten. Värm upp, men var försiktigt att den inte kokar. Rör i den tills gelatinpulvret har lösts upp. Häll över det i kastrullen med sockervattnet. Tillsätt citronsyra, citronessens och till slut även hushållsfärgen. Häll smeten i en långpanna kläd med bakplåtspapper och ställ den för att stelna i ett svalt rum. När smeten har stelnat, är det klart att börja skära ut i önskad form. Jag använde små och stora pepparkaksformer. Lite segt i början, men fick in tekniken till slut. Rulla gelén bitarna i det finkorniga  sockret. 

....och ingenting gick till spillo....även resterna gick åt.....

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden