Gelé maskar

13.10.2014 21:20

Vi fortsätter i samma Halloween tema med ett gäng gelé maskar. Första försöket att göra dessa blev en total katastrof.....hade i för mycket färg och de blev helt svarta, såg ut mer som blodiglar än maskar....andra försöket  gick bättre...och bra mycket mindre svordomar...... vet inte vem som har kommit på det här ideén från början , men den är genialiskt tycker jag....och gott för de som gillar gelé. Jag håller mig dock till choklad.

Read about it in English here!

Ta en bunt med sugrör och bind ihop de med ett snöre. Lägg de med det räfflade delen neråt i ett glas. Ta gärna ett högre glas som inte lämnar så mycket utrymme runt sugrören. Detta för att när du fyller på gelén, kommer vätskan i alla fall att gå igenom sugrören och fylla glaset. Gör i ordning en påse gelé pulver med varm saft (jag tar röd saft för att få både smak och färg) och häll i sugrören. De fylls ungefär till hälften, beroende på hur hög glasen  är och hur många sugrör du använder. Ställ i kylskåpet i nån timme, tills gelén har stelnat. Skrapa bort gelén som är utanpå sugrören och sen kan du lätt klämma ut maskarna, en och en. Du kan också spola lite varm vatten på de, så kommer de lättare ut.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden