Grisen i säcken

04.05.2014 22:28

Korv i bröd går alltid hem hos barn och dessa små inbakade prinskorvar till grisar är verkligen ingen undantag. Vi hade kalas för min 5-åriga dotter idag och ville inte bara bjuda på sötsaker.......Kom bara ihåg att be gästerna att plocka bort pepparkornen som används som ögon. Jag glömde det nämligen idag....:) ....Recept och inspiration till dessa hittade jag återigen I Norge, hos en tjej som kallas för Bollefrua. Väldigt kul!

Receptet är för 18st små söta grisar.

700 gram vetemjöl (ca 10 dl)
50 gram torr jäst
1 tsk salt
2 tsk socker
50 gram smör
3 dl mjölk
2 rumstempererade ägg
18 st prinskorvar
ägg till penslingen

Gör så här: Börja med att smälta smöret. Ha i mjölken och låt det värmas upp till 37 grader C. I en separat skål, blanda vetemjöl, jäst, salt och socker. Tillsätt mjölkblandningen och äggen. Knåda för hand eller i matberedaren. Känn dig fram om det behövs mer mjöl eller inte, konsistensens skall vara som till vanlig bulldeg. Låt degen jäsa under bakduk i en halv timme. Kavla ut små täcken och bädda in små korvarna i de. Skär ut små trianglar av deg och klistra på öron, en rund boll som du trycker in med två tandpetare (som är kvar under gräddningen) för att forma trynet, 2 pepparkorn som ögon och en liten knorr......Det är enklare än vad man tror. Lägg dessa på bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk igen för en halv timme. Pensla på med ägg och grädda i 15-20 minuter på 180 grader C.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden