Hallontryffel

09.12.2018 18:43

Också ett nytt recept för i år är hallontryffel. Även här tycker jag att smak och konsistens är mer av fudge, men receptet säger tryffel. i vilket fall som helst är detta en riktig kaloribomb, som allt annat julgodis..

3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
125 gram färska hallon
100 gram vit choklad
några droppar röd karamellfärg
Garnering: florsocker
Gör så här: Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull. Låt sjuda upp under omrörning, till 120 grader. Mosa till hallonet om det behövs, det mesta kokas upp. Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning. Droppa ner valfri mängd karamellfärg och rör om. Ställ svalt, och när smeten har stelnat tar du ut den och formar små runda tryfflar. Rulla dem sedan i florsocker. Klara att servera.

4 dl strösocker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
125 gram färska hallon
100 gram vit choklad
några droppar röd karamellfärg
Garnering: florsocker
Gör så här: 
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull. Låt sjuda upp under omrörning, till 120 grader. Mosa till hallonet om det behövs, det mesta kokas upp. Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning. Droppa ner valfri mängd karamellfärg och rör om. Ställ svalt, och när smeten har stelnat tar du ut den och formar små runda tryfflar. Rulla dem sedan i florsocker. Klara att servera.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden