Halloween brain

31.10.2015 17:50

Glad Halloween till Er alla som firar idag. Jag har inte riktigt tagit till mig hela grejen med Halloween, men vad gör man inte för barnens skull. Vi tog vår vanliga bus eller godis runda, även om jag ville inget annat mer än att bädda ner mig igen och fortsätta hoppas på att min långdragna förkylning ska ge sig nån gång. Halloween tårta har vi också hunnit med idag trots allt, och temat är ganska uppenbart. Min svärfar hittade en bild av en sådan tårta på nätet och utmanade mig lite med att göra en likadan..... Det kunde jag inte motstå och nu undrar jag om han också kommer att hålla sin del av utmaningen ...... som är att äta upp den.....haha

Read about it in English here!

Botten
4 ägg
mjöl
potatismjöl
socker
1 tsk bakpulver  
röd pastafärg

Frosting:
150 gram rumsvarmt smör
3dl florsocker
300 gram Philadelphiaost
1 tsk vaniljessens
2 msk sirap

Gör så här: Börja med att smörja och mjöla en form med avrundat botten (som en salladsskål). Mätt upp de 4 äggen i ett glas. Ta ett lika stor glas och fyll med lika mycket socker. Vispa ihop ägg och socker i minst 15 minuter. Mätt upp ett tredje likadan glas till hälften med mjöl och till hälften med potatismjöl. Det ska tillsammans vara samma mängd som socker. Blanda det i äggblandningen tillsammans med bakpulvret och pastafärg. Blanda försiktigt men inte för länge. Grädda på 175 grader C i ca 40 minuter. Gör under tiden frostigen genom att vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa på hög hastighet i ca 10 minuter. Tillsätt philadelphiaosten och vispa på låg hastighet tills deet är blandat. Tillsätt vanilj och sirap. Blanda väl och använd till att fylla tårtan med, samt spackla enligt önskemål. Själv hjärnan är gjort av sockerpasta och "blodet" är lingonsylt blandat med lite sirap.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden