Heart breakers

08.02.2014 16:25

Jag kan inte få nog av hjärtformade kakor och bakelser, speciellt när det skall bakas till Alla Hjärtans dag. Samma botten som till Hjärtan på tråd (se föregående inlägg), men i lite mer lyxig variant. 

Read about it in English here!

Botten:

200 gram smör, 
4 ägg,
5 dl socker,
2 tsk vaniljsocker,
2 krm salt,
1 dl kakao,
3 dl vetemjöl.

Vaniljkräm:

4 äggulor,
6 dl mjölk,
6 msk socker,
2 msk potatismjöl,
2 vaniljstänger.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vetemjöl, kakao, salt och det smälta smöret och rör till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker. Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Återigen använder jag pepparkaksformar till dessa små hjärtan. Gör i ordning vaniljkrämen såhär: dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i dom övriga ingredienserna och vispa för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt svalna helt innan du använder det. Spritsa varje choklad botten med lite vaniljkräm och garnera enligt tycke och smak. Jag använde chokladlock gjutna i silikon formar.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden