Himmelskt Midsommar tårta

19.06.2015 18:43

..och så vart det Midsommar igen. Vi skippade firandet i år med dansande runt midsommarstången.... för första gången nånsin...och satsade istället på en mysdag hemma. Men firandet uteblev inte helt.... tårta med jordgubbar fick vi i alla fall ha. Det fick bli en tårta som har florerat på facebook kanska mycket på sista tiden, som heter Himmelskt jordgubbstårta. Är lite osäker på vems recept det är från början, men tror att tjejen som bloggar på Veckoreyn just nu kan vara mamma till det. Ha en trevlig Midsommar alla, oavsätt hur Ni firar det!

Botten:
4 Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Potatismjöl
1 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
Jordgubbsfyllning:
4 dl Vispgrädde
175 g Philadelphia
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g Jordgubbar, i småbitar
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform 18cm med bakplåtspapper, höga kanter. Smörj sedan botten & kanterna med smör och strö i kokos. Vispa ägg och strösocker poröst med en elvisp i 5 minuter på högsta hastighet. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i smeten. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. Låt svalna en aning i formen innan du tar loss kanten och vänder ”kakan” upp och ned. Låt svalna helt och dela den i två delar.
Fyllning: Vispa grädden hårt i en bunke. Vispa upp philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret. Vänd ner philadelphiablandningen i grädden. Tillsätt jordgubbarna som du hackat smått. Rör om tills allt är jämnt blandat. Ha fyllning mellan bottnarna och bred ut jämnt över hela tårtan med en palett.
Dekorera med jordgubbar, blommor eller vad du känner för.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden