Hjärtan med marsipan lock

17.01.2014 22:47

Första inlägget är alltid lite speciellt, men vi kör igång med lite recept som jag själv inte vill tappa bort, och som jag gärna delar med mig av. Hoppas ni hittar lite inspirtion. Första recept är en dekortiv kladdkaka med röd marsipan lock. Det finns flera sätt att göra mönster i marsipanen. Jag föredrar att använda kavlar eller silikonmattor till detta, som jag köper på nätet eller hobby butiker.

200 gram smör,
4 ägg,
5 dl socker,
2 tsk vaniljsocker,
2 krm salt,
1dl kakao,
3 dl vetemjöl,
marsipan i valfritt färg.

Gör så här: Smält smöret. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vetemjöl, kakao, salt och det smälta smöret och rör till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker. Bred ut smeten i en ugnsform. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 20-25 minuter.

Låt svalna helt och använd gärna pepparkaksformar för att skära ut önskad form ( jag valde hjärtan). Kavla ut marsipanen på silikonmatta eller med mönstrade kavlar och skär ut samma former som bottnen. Sätt ihop kakorna och marsipanlocken med lite frukt sirap blandat med florsocker. Går att använda vaniljkräm eller smörkräm istället,  för att sätta ihop kakorna.....

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden