Inbakad flätad pizza

26.10.2014 21:41

Flätad pizza är bara en liten roligare variant av en vanlig inbakad pizza. Innehållet går att variera enligt din egen smak, men kom bara ihåg att inte göra den för flytande. För mycket vätska har en tendens att göra den inbakade pizzan lite blöt i bottnen. Recepet här räcker till 4 personer.

Read about it in English here!

Pizza deg:

7 dl mjöl
2,5 dl ljummet vatten
0,5 pkt jäst (25 gram)
0,5 tsk salt
0,5 tsk socker
4 msk olja

Pizzasås:

ketchup
chillisås
basilika
lite honung
vitlökspulver

Fyllning:

riven ost
peperoni korv
kokt skinka

Gör så här: Gör iordning degen genom att röra ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Låt vila under duk tills den har jäst till dubbel storlek. Kavla ut på en mjölat bord till en ganska tunn, stor rektangel. Tänk dig om du hade delat degen i tre lika delar på längden, utan att göra det. Bred ut såsen och fyllningen bara på längden i mitten. De två andra delarna på sidan av fyllningen skär du i små remsor ca 1,5 cm bredda...från fyllningen och utåt d.v.s. Börja fläta genom att ta remsorna i omlott över fyllningen. Dela  flätan i två, eftersom den är för lång för att få plats i ugnen. Lägg delarna på en bakplåtspapper på en plåt och grädda i ugnen i ca 25 minuter på 225 grader C.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden