Inbakade prinskorvar

25.02.2014 20:59

Inte så sött, men väldigt gott.....

Förra veckan hade barnen sportlov och på söndag packade vi bilen för att ta oss till Branäs för en vecka skidåkning. En liten bit att åka från där vi bor och vad kan man ha med sig bäst som matsäck i bilen om inte inbakade prinskorvar. Dessa bakade jag på morgonen och det doftade ljuvligt i bilen. Dom få som var kvar när vi anlände till Branäs, tog vi med oss och värmde på grillen i backen dagen efter. Jättegott!

Read about it in English here!

25 gram jäst,
3 dl vatten,
1 ägg,
2 msk oliveolja,
500 gram mjöl,
1 tsk salt,
2 pkt prinskorvar,
ägg till pensling,
riven ost eller frön till garnering

Gör så här: Lös upp jäst i 37 grader uppvärmt vatten. Rör i ägg och olja. Tillsätt mjöl och salt, blanda väl och låt jäsa under duk i en halv timme. Dela upp degen i 4 delar. Kavla ut varje del i avlånga remsor. Ta en prinskorv i taget, lägg den på degremsan så att den sticker ut någon centimeter på ena sidan, rulla i deg och skär loss när du kommit runt med degen. Fortsätt på samma sätt med alla korvar. Lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper och låt jäsa igen en halv timme. Pensla med ägg och toppa med frön eller ost, eller varför inte både och. Gräddas i 12 minuter på 225 grader.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden