Inbakad sparris

01.03.2014 17:53

En regning, risig dag är det väldigt gott att bjuda på en ryckande varm soppa. Det gör vi allt för sällan tyvärr, men när det väl görs, är det väldigt gott med något nybakat till. Jag provade att baka in sparris denna gång och resultatet blev smaskens gott...... Smaken är dock väldigt beroende av vilken typ av ost du väljer..

Read about it in English here!

2 paket plattor smördeg,
1 knippe sparris (ca 10 stycken),
1 dl riven ost,
olivolja,
salt, peppar

Gör så här: Skär bort den träiga nedre delen av sparrisen och skal vid behov. Knyt ihop den och koka i sjudande, lättsaltad vatten i ca 3-4 minuter. Sparrisen skall inte vara helt genomkokt eftersom den även skall in i ugnen. Kyl ner och låt svalna en stund. Lägg fram smördegsplattorna. Finriv osten och strö över smördegen. Fördela sparrisen ovanpå osten, salta och peppra. Rulla in varje sparris i ca 5 cm smördeg. Fäst ihop rullarna med lite olivolja och lägg de en kläd bakplåt. Grädda i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader, eller tills de får en fin gyllenbrun färg.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden