Karamell gubbar med vit choklad

13.12.2014 14:14

I år skall jag inte göra 1000 sorters julgodis bara för att man SKA, utan kommer att hålla mig till de sorter jag verkligen gillar. Lite färre sorter, men desto godare. Karamell och choklad...kan man gå fel med det?...Näääää ...och silikon formarna är ingen måste, de går att göra lika bra i vanliga ischoklad formar. Bränn dig inte bara på karamellen som jag gjorde. Lycka till!

Read about it in English here!

Recept för ca 20 st.

1 dl socker
1 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
några hasselnötter
100 gram vit choklad

Gör så här: Koka upp grädde, socker, vaniljsocker och sirap och sjud tills termometern visar 120 grader C. Rör så lite du kan under kokningen, helst inget alls. Fyll formarna till hälften med karamellen. Lägg i en nött om så önskas och låt stelna. Smält chokladen över vattenbad och häll över karamellen. Ställ kallt.
 

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden