Det stog i en tidning att nedan recept är det närmaste man kan komma kinesiska pannkakorna Jianbing. Kan inte avgöra själv hur mycket sanning det ligger i det, då jag aldrig varit i Kina, men gott var det i alla fall, med en fyllning av kyckling och hoisinsås.
Pannkakssmet:
5 ägg
1 msk socker
1 tsk salt
1 dl mjöl
2 dl mjölk
1 dl rostade sesamsfrön
Fyllnad:
800 gram strimlad kycklingsfilé
några salladsblad
några strimlade vårlökar
några gurk stänger
Marinad:
2 msk soyasås
2 msk ättika
2 msk sesamolja
2 msk socker
2 msk finhackad vitlök
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk svart peppar
Dressing:
2 dl hoisinsås
1 dl soyasås
saften av en lime
2 tsk riven ingefära
1st röd chilli
1 msk finhackad koriander
Gör så här:
Börja med att blanda alla ingredienser till marinaden. Blanda i det strimlade kycklingen och låt dra i ca 1 timme.
Gör i ordning dressingen genom att finhacka chili och korianter. Blanda ihop det med riven ingefära, hoisinsås, soyasås och limesaften. Ställ åt sidan så länge.
Blanda nu alla torra ingredienser till pannkakorna. Tillsätt mjölk och ägg. Rör till en klumpfri, ganska tunn smet. Låt svälla i 10 minuter innan du häller över i en smord, uppvärmd stekpanna ( i 4 omgångar/ 4 pannkakor). Strö över råstade sesamsfrön. Stek på medelvärme. Vänd pannkakan och pensla med uppvispad ägg för att få en fin och blank färg på ovansidan.
Ta upp kyckligen ur marinaden och stek snabbt på stark värme.
Fyll pannkakorna med salad, vårlök, gurkbitar och lägg på kyklingbitar. Droppa över lite av dressingen och rulla ihop till pannkakor eller bara sätt ihop de med ett par kinesiska pinnar.