Kryddsill

23.12.2015 15:25

Kryddsillen är inget jag själv äter, men har alltid den på Julbordet i alla fall. Det finns andra som gillar den skarpt, men jag föredrar dem krämigare sorterna. Lite fina färger och variation är aldrig fel dock.

1 burk med inläggningssill (som först läggs i lag över natten, enligt anvisningarna på burken)
1/2 del ättikssprit 12 %
1 dl honung
2 dl vatten
2 kanelstänger
2 stjärnanis
1 bit torkad pomerans
5 krossade kryddpepparkorn
5 nejlikor
1/2 rödlök
1 dl lingon
Gör så här: Koka upp ättika, honung, vatten och kryddor. Koka ca 5 minuter och låt sedan svalna helt. Sila sillen och skär den i bitar. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Lägg ner sillen, löken och lingonen i lagen. Låt stå och samla smak i minst ett dygn.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden