Ladyfingers

12.03.2014 21:23

Ladyfingers kan man alltid ha hemma i en box färdiga att servera till en kopp mjölkchoklad, eller varför inte garnera en tårta med. Barn brukar tycka väldigt mycket om dessa som har en förmåga att försvinna väldigt fort. Vill man göra en Tiramisu efterrätt är ladyfingers också ett måste till.

3 ägg (rumstempererade),
0,8 dl socker,
1 tsk vaniljsocker,
1/8 tsk finsalt,
3 dl mjöl,
1 msk maizena,
florsocker att strö över.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggvitorna till hård skum och blanda i hälften av sockret 0,4 dl lite i taget mot slutet. Fortsätt vispa tills du fått en fin, blank maräng. I en separat skål, blanda mjöl, maizena och salt. I en tredje skål, ska äggulorna med resten av sockret och vaniljsockret vispas i ca 3 minuter. Tillsätt marrängen i äggula smeten i tre omgångar och blanda väldigt försiktigt mellan varje gång. Sila ner mjölblandningen över marängen och rör den försiktigt in. Spritsa ut ca 8 cm långa remsor på bakplåtspapper och sikta över florsocker innan du gräddar dessa i ca 10 minuter på 2oo grader värme.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden