Lili's resväska

26.10.2014 22:31

Idag är det ingen vanlig dag, utan bästa Lili's födelsedag. Min bästa vännina under väldigt många år, tärna på mitt bröllop, Gudmor åt min dotter .... I år, smet hon iväg på semester på sin födelsedag, men dagen innan hon reste, överraskade jag henne med denna resväsktårta som är en vanlig morotskaka iklädd i brun marsipan och detaljer i sockerpasta. Hoppas Du har haft en underbar dag idag älskade Lili! Vi ses om ett par dagar!

Bottnen:
6 ägg,
4,5 dl socker,
4,5 dl vetemjöl,
3 tsk bikarbonat,
3tsk kanel,
1,5 tsk salt,
1,5 tsk vaniljsocker,
2,3 dl sojaolja,
6 dl morötter.

Glasyr:
100 gram smör,
2 pkt Philadelphia ost (naturell),
250 gram florsocker,
1 tsk vaniljsocker.

Gör så här: Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda i en separat skål: vetemjöl, bikarbonat, kanel, salt, och vaniljsockret. Häll över det i äggsmeten och vispa en liten stund till. Riv morötterna på det minsta av rivjärnet, kläm ur all saft och blanda ihop med oljan. Häll över morötterna i smeten och rör i med en slev. Häll över det i form på ca 20x30cm, iklädd i bakplåtspapper och grädda i nedersta delen av ugnen i ca en timme, på 190 grader.

Gör i ordning glasyren genom att röra ihop rumstempererad smör, ost, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan när den har svalnat. Dekorera enligt önskemål. Tips är att göra så många detalier som möjigt dagarna innan du skall baka tårtan, för att ge sockerpastan en chans att torka och så blir det inte så mycket att göra på en gång heller.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden