Lovely pink marshmallows

Jag tycker det är väldigt kul att göra marshmallows. Man kan variera sig ganska mycket i både form och färg. Jag använde silikon formar till att göra de söta björnarna, de stora hjärtan och även de roliga lollipopsen som blev en riktigt succe bland barnen. Att allt är just rosa gör det hela ännu sötare....Silikon formar finns idag att köpa i många butiker och på nätet. Det som är dock viktigt här är att komma ihåg att smörja dessa ordentligt innan man spritsar in marshmallow fluffen, annars kommer du aldrig att få ut dessa ur formarna. Lite längre ner har jag gjort några mini cupcakes i två olika rosa nyanser (även om det inte riktigt syns så bra på bilderna). Till dessa gjorde jag en första sats för att fylla silikonformarna och när den har stelnat, en andra sats för att spritsa på "frostningen". Jag lovar att dessa kommer att bli väldigt uppskattade av både stora och små....och har du inga silikon formar, går det att spritsa direkt på en smord bakplåtspapper. Det blir lika gott det.

Read about it in English here!

Receptet nedan är för en sats. Jag har gjort två sådana satser för allt som är med på bilderna ovan.

4 1/2 tsk gelatin pulver,
1,3 dl kallt vatten,
2 dl socker,
130-140 ml flyttande glukos,
0.7 dl extra vatten,
2 tsk vanilj extrakt, några droppar hushållsfärg

Gör så här: Blanda gelatin pulvret med 1,3 dl kall vatten med en sked och låt det stå åt sidan så länge, i en skål som tål att värmas i mikron senare. I en kastrull, blanda 2 dl socker med hälften av glukosen (ca 70 ml) och det extra vattnet (0,7 dl). Värm upp på medel värme tills det nått 120 grader. Ta fram gelatin röran och värm upp i mikron i 30 sekunder. I  en separat skål, häll över resterande glukos (ca 70 ml) och tillsätt det varma gelatinet som du har precis värmt i mikron. Vispa på lägsta farten i några minuter. När socker på spisen har nått 120 grader, ta och häll försiktigt över det i gelatin och glukos röran, medan du fortfarande vispar på lägsta farten. Öka till medel hastighet och vispa i 5 minuter. Efter 5 minuter, öka hastighet till det högsta och tillsätt vanilj extrakten och hushållsfärg. Vispa i 5 minuter till och så är du klar. Försök att få hela smeten in i en spritspåse (med rund tip)på en gång, eftersom det är väldigt svårt att fylla på påsen efteråt. Det blir väldigt kladdigt och dessutom stelnar smeten vääääldigt fort, så allt i på en gång. Spraya eller smörj silikonformar med matfett och spritsa in marshmallow fluffen. Strö över lite florsocker och låt de vila i ca 5 minuter. Nu är de klara och lätta att lossna ifrån silikon formarna. Rulla de i florsocker och sen är du klar. Du kan använda vilka formar du vill, det enda viktiga här är att smörja dessa formar ordentligt, annars får du aldrig ut marshmallowsen i fin form. Lycka till!

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden