Macaroons marshmallows

Jag har två älsklingar i min familj som verkligen älskar marshmallows. Provade en ganska enkel recept som jag hittade hos norska Manuella från Passionforbaking. Valde att göra två satser, en vit och en rosa. Till den vita, använde jag silikonmatta för makroner för att göra dessa söta knappar. Den rosa satsen använde jag till att sätta ihop knapparna så att de ser ut som makroner. Av det som blev över blev det några hjärtan som jag täckte med rosa socker. Väldigt kul att göra marshmallow....alla i familjen åt de nästan direkt ifrån plåten innan de ens hann stelna. Och stelna gör de väääääldigt fort, så det gäller att vara snabb på handen när man spritsar ut dessa. Efter första satsen blev det väldigt stökigt i köket.......andra satsen gick betydligt bättre och min son fick döpa dessa till macaroons marshmallows.

Read about it in English here!

Du behöver nedan ingredienser gånger 2, om du vill göra två satser som jag har gjort här, en vit och en rosa.

4 1/2 tsk gelatin pulver,
1,3 dl kallt vatten,
2 dl socker,
130-140 ml flyttande glukos,
0.7 dl extra vatten,
2 tsk vanilj extrakt.

Gör så här: Blanda gelatin pulvret med 1,3 dl kall vatten med en sked och låt det stå åt sidan så länge, i en skål som tål att värmas i mikron senare. I en kastrull, blanda 2 dl socker med hälften av glukosen (ca 70 ml) och det extra vattnet (0,7 dl). Värm upp på medel värme tills det nått 120 grader. Ta fram gelatin röran och värm upp i mikron i 30 sekunder. I  en separat skål, häll över resterande glukos (ca 70 ml) och tillsätt det varma gelatinet som du har precis värmt i mikron. Vispa på lägsta farten i några minuter. När socker på spisen har nått 120 grader, ta och häll försiktigt över det i gelatin och glukos röran, medan du fortfarande vispar på lägsta farten. Öka till medel hastighet och vispa i 5 minuter. Efter 5 minuter, öka hastighet till det högsta och tillsätt vanilj extrakten. Vispa i 5 minuter till och så är du klar. Försök att få hela smeten in i en spritspåse (med rund tip)på en gång, eftersom det är väldigt svårt att fylla på påsen efteråt. Det blir väldigt kladdigt och dessutom stelnar smeten vääääldigt fort, så allt i på en gång. Spraya en silikon matta för makroner med matfett och spritsa små knappar av fin marshmallow. Strö över de lite florsocker och låt de vila i ca 5 minuter. Nu är de klara och lätta att lossna ifrån silikon mattan. Rulla de i florsocker och sen är det bara att börja från början och göra en sats till. Denna gång tillsätter du några droppar röd hushållsfärg (eller annat färg för den delen) tillsammans med vanilj extrakten på slutet. Sätt ihop de vita marshmallows knapparna med en liten klick rosa i mitten och rulla igen i florsocker. Jag fick lite rosa fluff kvar och gjorde några hjärtan som jag strödde rosa socker på. Du kan använda vilka formar du vill, det enda viktiga här är att smörja dessa formar ordentligt, annars får du aldrig ut marshmallowsen i fin form. Lycka till!

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden