Mandel fingrar

18.01.2014 23:27

Ett norskt recept som påminner lite till utseende om våra damsugare.....förutom färgen förstås.....och min sons favorit just nu, men just den grejen ändras ju hela tiden :)....

Read about it in English here!

250 gram mandelmjöl,
250 gram florsocker,
2 äggvitor,
100 gram choklad,
2 msk kaffe

Gör så här: Blanda mandelmjöl med florsockret. Rör i äggvitorna, gärna för hand (ej elvisp). När smeten  är jämn, rulla ut fingertjocka stänger. Skär ut den i mindre bitar, ca 5cm långa och grädda på bakplåtspapper  ugnen i 6-7 minuter, på 200 grader. Låt svalna helt.

Smält chokladen i kaffe över svag  värme och doppa mandel fingrarna i det. Om så önskas, kan dessa även rullas i hackade nötter också.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden