Marabou lakrits glass

18.08.2014 22:15

Här hemma testar vi nya smaker på glass till hela familjens stora lycka.....Fick syn på en Marabou choklad med lakrits bitar i, när jag var och handlade och var bara tvungen att testa. Gillar vanligvisst inte alls lakrits, men smaken av det blev ganska mild och t.o.m jag kunde smaka en pytte liten sked av glassen.....

Read about it in English here!

5 äggulor
2 hela ägg
3,5 dl florsocker
5 dl vispgrädde
2 tsk vanilj essens
ca 200 Marabou lakrits choklad

Gör så här: Vispa äggulor, hela ägg och florsocker i ca 10 minuter. Tillsätt vanilj essensen och fortsätt vispa lite till. I en separat skål, vispa grädden till fluffig. Häll över äggsmeten och blanda försiktigt allt med en slickepott. Tillsätt  hackad choklad. Blanda försiktigt igen och ställ fyllningen i formar i frysen till dagen efter. Svårare än så är det inte. Lycka till!

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden