Midsommar tårta 2020

21.06.2020 12:19

Jag tror vi haft det finaste Midsommar någonsin i år, trots Corona tider. Vi firade med närmaste familj bara, och med bra avstånd .... men det börjar bli en vana nu. Tårtan är en favorit i repris, men en liten midsommartvist. Glad Midsommar på er alla!

Maräng bottnar (2st)
6 äggvitor
4 dl socker
6 dl rise krispies
Gör så här: Vispa äggvitorna och tillsätt sockret. Vispa till hård skum och blanda i rise krispies med en slickepott. Bred ut det i två långpannor och grädda i 150 grader i ca en timme. Låt kallna helt.
Fyllning:
6 äggulor
1,5 dl socker
1,5 dl grädde
100 gram smör
200 gram choklad
6 dl vispgrädde och jordgubbar (tärnade i mindre bitar)
Gör så här: Sjuda äggulor, socker och grädde (koka inte). Ta kastrullen från värmen och lägg i smör och hackad choklad. Bred ut chokladkrämen på den ena marängbottnen. Vispa grädden och bred den över chokladkrämen. Strö över tärnade jordgubbarna. Lägg på den andra maräng botten som lock. Ös på med frukt på toppen och slingra lite smält choklad över det.

Maräng bottnar (2st)
6 äggvitor
4 dl socker
6 dl rise krispies
Gör så här: Vispa äggvitora och tillsätt sockret. Vispa till hård skum och blanda i rise krispies med ett slickepott. Bred ut det i två långpannor och grädda i 150 grader i ca en timme. Låt kallna helt.
Fyllning:
6 äggulor
1,5 dl socker
1,5 dl grädde
100 gram smör
200 gram choklad
6 dl vispgrädde och jordgubbar (tärnade i mindre bitar)
Gör så här: Sjuda ägggulor, socker och grädde (koka inte). Ta kastrullen från värmen och lägg i smör och hackad choklad. Bred ut choklad krämen på den ena maräng bottnen. Vispa grädden och bred den över choklad krämen. Strö över tärnade jordgubbarna. Lägg på den andra maräng botten som lock. Ös på med frukt på toppen och slingra lite smält choklad över det.

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden