Minipajer med julskinka

27.12.2020 10:53

God fortsättning alla! Nu när Julen börjar lägga sig, sitter man ofta med massa rester från Julbordet, som man inte alltid är sugen på att äta av flera dagar i rad. Det går dock att omvandla dessa i nya rätter. Här kommer tips på vad man kan använda rester från julskinka till (förutom alla pastarätter och gratänger man brukar göra med det)

Skal:

2 1/2 dl vetemjöl,

75 gram smör,

3/4 dl Kesella Mager kvarg

Fyllning:

100 gram strimlad julskinka,

200 gram champinjoner,

3 ägg,

2 dl vispgrädde,

1 dl mjölk,

1/2 tsk salt,

1 krm svartpapper,

2 dl riven ost

Gör så här: Arbeta ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i små pajformar ( eller muffinsformar, ca 12 stycken). Ställ in formarna i kylskåpet och låt vila ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Fräs champinjonerna och även julskinkan på slutet. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk,  salt, papper och ost. Fördela kassler och champinjoner i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera pajerna ljumma.

Fyllning:
100 gram grytor,
200 gram svamp,
3 ägg,
2 dl vispgrädde,
1 dl mjölk,
1/2 tsk salt,
1 gräddsvart papper,
2 dl riven ost
Gör enligt följande: Hacka ihop mjöl och smör till en granulär massa. Tillsätt Kesella och arbeta degen snabbt tillsammans. Pressa degen i små pajformar (eller muffinsformar, cirka 16 bitar). Sätt formarna i kylskåpet och låt vila i cirka 30 minuter. Ställ in ugnen på 225 grader. Hacka grytor och stek svampen. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, papper och ost. Fördela grytor och svamp i pajskorpan. Häll över äggstansen. Baka i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Servera med ljumma pajerFyllning. 

 

:

 

100 gram grytor,
200 gram svamp,
3 ägg,
2 dl vispgrädde,
1 dl mjölk,
1/2 tsk salt,
1 gräddsvart papper,
2 dl riven ost
Gör enligt följande: Hacka ihop mjöl och smör till en granulär massa. Tillsätt Kesella och arbeta degen snabbt tillsammans. Pressa degen i små pajformar (eller muffinsformar, cirka 16 bitar). Sätt formarna i kylskåpet och låt vila i cirka 30 minuter. Ställ in ugnen på 225 grader. Hacka grytor och stek svampen. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, papper och ost. Fördela grytor och svamp i pajskorpan. Häll över äggstansen. Baka i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Servera med ljumma pajer

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden