MK-väska

29.10.2017 19:43

Till min allra bästa vän på sin föselsedag; en väsk-dubblett. Grattis fina Lili på din födelsedag!

Botten - gör denna sats gånger 2 och grädda varje plåt lite upphöjd från främre långsidan för att kunna få formen på väskan redan färdig från början. Jag la en lite potatisskalare under plåten (20x30cm) och då blir bottnen högre på ena sidan och lägre på andra sidan. Sätt ihop bottnarna med kolakrämen i mitten och väskan är redan klar för att kläs med sockerpasta.

2 ägg,
3 dl socker,
2 msk kakao,
3 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver,
50 gram smör,
1 1/2 kokande vatten

Kolan:

50 gram smör,
1 1/2 dl socker,
3 tsk vaniljsocker,
1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här: Koka upp vatten och smör först. Vispa ihop ägg och socker. I en separat skål, blanda ihop kakao, vetemjöl och bakpulver. Häll över det vispade ägg och sockret i mjölblandningen och blanda väl. Tillsätt till slut det kokande vattnet med smör. Häll över i en smord form (20x30cm) och grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Låt bottnen kallna medan du gör kola fyllningen. Den gör du genom att koka ihop alla ingredienser till det tills kolan blir lite seg.!

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden