Morotskaka som rulltårta

02.09.2019 19:37

Morotskaka är det jag kanske bakar mest av här hemma. Använder ofta den till tematårtor, då man kan bygga ganska bra med den på höjden. Idag snubblade jag dock över ett nytt recept på det, i form av en rulltårta. Genialiskt. Gräddas dessutom på endast 5 minuter. 

2 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

0,5 dl rapsolja

ca 2 dl fint rivna morötter

Fyllning:

50 gr rumsvarmt smör

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

200 g kall cream cheese

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet. Riv morötterna och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret. Baka i mitten av ugnen i ca 5 minuter, tills kakan är genombakad. Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt. Gör i ordning fyllningen nu genom att vispa smöret i ca 2-3 minuter. Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i någon minut till. Vänd i cream cheese och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte. Bred fyllningen tunt över den kalla kakan. Rulla ihop till en rulltårta. Pudra med florsocker om du vill. Kakan är godast kall och håller sig i kylen i flera dagar.

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 dl rapsolja
ca 2 dl fint rivna morötter
Fyllning:
50 gr rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g kall cream cheese
 
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet.
Riv morötterna och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret.
Baka i mitten av ugnen i ca 5 minuter, tills kakan är genombakad.
Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt.
 
Vispa smöret i ca 2-3 minuter.
Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i någon minut till.
Vänd i cream cheese och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte.
Bred fyllningen tunt över den kalla kakan. Rulla ihop till en rulltårta. 
Pudra med florsocker om du vill.
 
Kakan är godast kall och håller sig i kylen i flera dagar.
 

Trollstugan....en bakblogg med många recept på allt möjligt sött och gott.

Christina Vognild, Kumla, Sweden